Σπιτικά τσιπς πατάτας με δεντρολίβανο, αλάτι και ξίδι

Σπιτικά τσιπς πατάτας με δεντρολίβανο, αλάτι και ξίδι

Σε ένα γυάλινο μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, 1 κ.σ. αλάτι και 1 κούπα νερό.

Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.

Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, όσο πιο λεπτές μπορούμε, με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα μαντολίνο λαχανικών.

Βάζουμε τις πατάτες στο μπολ με το ξίδι, καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Ανακατεύουμε το δεντρολίβανο, το πιπέρι και τη 1 κ.σ. αλάτι σε ένα μικρό μπολ.

Βγάζουμε τις πατάτες από το ξίδι και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο φυτικό λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες λίγες-λίγες, ανακατεύοντάς τις, για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.

Τις βγάζουμε και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας, πασπαλίζοντας αμέσως με το μείγμα δεντρολίβανου.

Σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.
 

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.