Φιλέτα γλώσσας

Φιλέτα γλώσσας

Διαδικασία

Μαρινάρετε τα φιλέτα και από τις 2 πλευρές με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε τις 4 κ.σ. βούτυρο σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Δουλεύοντας σε δόσεις περάστε τα φιλέτα από το αλεύρι, τινάζοντας τυχόν παραπάνω, και τηγανίστε τα για περίπου 6 λεπτά, γυρνώντας τα μόνο μια φορά μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα και οι 2 πλευρές. Μόλις τα τηγανίσετε, σερβίρετε τα στα πιάτα και ραντίστε τα με τον μαϊντανό.

Με χαρτί κουζίνας καθαρίστε το τηγάνι και επιστρέψτε το στην φωτιά. Τοποθετήστε το υπολειπόμενο βούτυρο στο τηγάνι και λιώστε το μέχρι να πάρει χρώμα καφέ. Προσθέστε και τις φέτες λεμονιού και ζεστάνετε τες. Μόλις ζεσταθούν μοιράστε τις φέτες στα πιάτα, μαζί με τον ζωμό, και σερβίρετε άμεσα.
 

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.