Στρείδια ροκφέλερ

Στρείδια ροκφέλερ

Ανοίγουμε τα στρείδια και τα βάζουμε σε ένα ταψί γεμάτο με θαλασσινό αλάτι για να κρατήσουμε το κέλυφός τους σε ευθεία και να μη χυθούν τα υγρά τους.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, να βγούν τα αρώματα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 1/2 από το σκόρδο βούτυρο, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το σπανάκι, το πράσινο κρεμμυδάκι και το σέλερι και μαγειρεύουμε,  να μαραθεί το σπανάκι.

Σβήνουμε με το λικέρ με γλυκάνισο και αφήνουμε να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε το μαϊντανό και την παρμεζάνα στο μείγμα φρυγανιάς και ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε κάθε στρείδι 1 γεμάτη κ.γ. από το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγο μπέικον και φρυγανιά.

Ψήνουμε τα στρείδια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 230C για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σας προτείνουμε:
Αλάτι ΧΙΩΝ Αφρός Θάλασσας
Αλάτι ΧΙΩΝ Αφρός Θάλασσας