Ζυμαρικά με θαλασσινά στην λαδόκολλα

Ζυμαρικά με θαλασσινά στην λαδόκολλα

Κόψτε τις ντομάτες σε κύβους. Εάν θέλετε μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε πριν τις κόψετε: τοποθετήστε τες σε βραστό νερό για ένα λεπτό και στην συνέχεια απλά ξεφλουδίστε τες με το χέρι. Αφήστε τες στην άκρη. Ξεπλύνετε τα μύδια τοποθετώντας τα σε μια λεκάνη με κρύο νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για μια ώρα. Με αυτόν τρόπο αποβάλλουν την συγκεντρωμένη άμμο.

Σε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά ζεστάνετε το λάδι και στην συνέχεια τηγανίστε το καλαμάρι για περίπου 1 λεπτό. Απομακρύνετε το καλαμάρι από την φωτιά, τοποθετήστε το σε μια πιατέλα, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και στην συνέχεια αφήστε το στην άκρη. Μειώστε την φωτιά σε χαμηλή και τοποθετήστε στο τηγάνι το σκόρδο, τις γαρίδες και τα μύδια. Ανακατέψτε τα και προσθέστε τις ντομάτες, το λευκό κρασί και γαρνίρετε με τις νιφάδες chili, αλάτι και πιπέρι. Φέρτε το μείγμα σε βράση και αφήστε να μειωθεί η σάλτσα. Μετά από μερικά λεπτά, όταν θα έχουν ανοίξει τα μύδια και οι γαρίδες θα έχουν μαγειρευτεί, απομακρύνεται τα ψαρικά από την σάλτσα ντομάτας και αφήστε τα στην άκρη μαζί με το καλαμάρι. Αφήστε την σάλτσα να μαγειρευτεί για περίπου 5 λεπτά ακόμα. Απομακρύνεται το τηγάνι από την φωτιά. Προσθέστε στην σάλτσα ντομάτας τα ψαρικά και τον μαϊντανό.

Εν τω μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε άφθονο αλάτι και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά. Σουρώστε τα ζυμαρικά, διατηρώντας λίγο από τον ζωμό, και προσθέστε τα ζυμαρικά στην σάλτσα ντομάτας και τα ψαρικά ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.

Κόψτε φύλλα λαδόκολλας ατομικά, ώστε να δημιουργήσετε ατομικές μερίδες, και μοιράστε τες σε ένα ταψί. Μοιράστε το μείγμα (ζυμαρικά-ψαρικά-σάλτσα) ισομερώς στις ατομικές μερίδες και εάν χρειαστεί προσθέστε και λίγο από τον ζωμό ζυμαρικών. Διπλώστε την λαδόκολλά έτσι ώστε ο ατμός να μην μπορεί να φύγει. Τοποθετήστε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε το για 5-7 λεπτά στους 175ο C. Σερβίρετε άμεσα και αφήστε τους καλεσμένους σας να ανοίξει ο καθένας την μερίδα του. Εάν θέλετε μπορείτε να ψήσετε το μείγμα όλο μαζί, απλά τοποθετήστε 2-3 στρώσεις λαδόκολλας. Επίσης για πιο μεγάλη ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πακέτα αλουμινόχαρτου μιας χρήσης.
 

Σας προτείνουμε:
Αλάτι ΧΙΩΝ Αφρός Θάλασσας
Αλάτι ΧΙΩΝ Αφρός Θάλασσας