Χταπόδι κοκκινιστό

Χταπόδι κοκκινιστό

 

Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα, καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να βγάλει τα υγρά του, για 10-15 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 20-25 λεπτά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και κατόπιν τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ελαφρά για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά προς μέτρια-χαμηλή, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει, για 25 λεπτά.

Εάν η σάλτσα είναι πολύ αραιή, τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το καπάκι.
 

Σας προτείνουμε:
Αλάτι ΧΙΩΝ Αφρός Θάλασσας