Στρείδια με σάλτσα σαμπάνιας

Στρείδια με σάλτσα σαμπάνιας

Τοποθετούμε τη σαμπάνια και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν.

Χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράσουν για 3-5 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί η σάλτσα κατά το ήμισυ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ και η σάλτσα να είναι παχύρρευστη και κρεμώδης.

Προθερμαίνουμε το γκριλ.

Ρίχνουμε χοντρό αλάτι σε δύο μικρά ταψάκια ή αντίστοιχα σκευή που μπορούν να μπουν στο φούρνο.

Βάζουμε τα στρείδια πάνω στο χοντρό αλάτι.

Ρίχνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στα στρείδια και τα μαγειρεύομε στο γκριλ για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2 λεπτά και τα πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο πριν σερβίρουμε.

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Φιάλη 400γρ