Χοιρινό με Σπανάκι και Σάλτσα από Γιαούρτι

Χοιρινό με Σπανάκι και Σάλτσα από Γιαούρτι

Κόβουμε σε κομμάτια την χοιρινή σπάλα και
βάζουμε αρκετό αλάτι χιών.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, 
ρίχνουμε αλάτι χιών, γλυκάνισο, λίγο ελαιόλαδο,
μια σκελίδα ολόκληρη από σκόρδο. 
Όταν ανεβάσει θερμορασία το λάδι, βάζουμε το κρέας.
Στη συνέχεια βάζουμε λίγο κουρκουμά, 
ξύσμα από μοσχολέμονο, μεγάλα κομμάτια από πιπεριά, 
σβήνουμε με ζωμό λαχανικών και αφήνουμε το  χοιρινό
να βράσει σε μεσαία θερμοκρασία.
Κόβουμε κομμάτια από φρέσκο κρεμμύδι
και από λευκό κρεμμύδι τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Ένα συνδυασμό από μαϊντανό και άνηθο,
τα κόβουμε και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, και αν χρειαστεί 
συμπληρώνουμε με ζωμό. Όταν έχει γίνει το κρέας 
προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό χαμηλώνουμε τη φωτιά
και βάζουμε τα φύλλα από το σπανάκι (χωρίς τα κοτσάνια).
Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 
λίγο ζωμό λαχανικών, λίγο ζεστό ζουμί από το φαγητό μας
και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το γιαούρτι.
Αφαιρούμε το σκόρδο από το τηγάνι και
ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα από γιαούρτι 
δυναμώνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε.
πηγή: www.facebook.com/geitoniesstopiato
Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Φιάλη Χονδρό 850γρ.
ΧΙΩΝ Φιάλη Χονδρό 850γρ.
Περισσότερες φωτογραφίες
  • Χοιρινό με Σπανάκι και Σάλτσα από Γιαούρτι