Φιλέτα στήθους κοτόπουλου με σάλτσα καυτερού μελιού

Φιλέτα στήθους κοτόπουλου με σάλτσα καυτερού μελιού

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε την 1 κ.σ. λάδι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε τα ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα καφέ, για περίπου 6-8 λεπτά. Προσθέστε το μέλι, την σάλτσα καυτερής πιπεριάς και το καρύκευμα chili και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 1 λεπτό. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέστε ανακατεύοντας τον χυμό λεμονιού και αφήστε το μείγμα στην άκρη.

Προθερμάνετε μια γκριλιέρα σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Τρίψτε τα φιλέτα κοτόπουλο με τις υπολειπόμενές 3 κ.σ. λάδι και μαρινάρετε με αλάτι. Ψήστε τα κοτόπουλα για περίπου 7 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα φιλέτα και ψήστε τα για ακόμα 2 λεπτά έτσι ώστε να έχουν ψηθεί ολοκληρωτικά. Μεταφέρετε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και με ένα πινέλο μαγειρικής απλώστε το μείγμα μελιού πάνω στα φιλέτα. Καλύψτε τα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα να κάτσουν για 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ψήστε τις ροδέλες ανανά για 4 λεπτά, αναποδογυρίστε τες και ψήστε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρετε τις ροδέλες μαζί με τα φιλέτα κοτόπουλου.

Σας προτείνουμε:
Αλάτι ΧΙΩΝ Αφρός Θάλασσας
Αλάτι ΧΙΩΝ Αφρός Θάλασσας