Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας

Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας

Διαδικασία

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190ο C.

Κοσκινίστε το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι σε μια λεκάνη και αφήστε την στην άκρη. Σε μια δεύτερη λεκάνη ανακατέψτε τα κομμάτια σοκολάτας με τα καρύδια, και αφήστε την λεκάνη στην άκρη.

Με ένα μιξερ χτυπήστε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να ανακατευτούν καλά και να γίνει ένα “ελαφρύ” μείγμα. Καθαρίστε τα τοιχώματα της λεκάνης και προσθέστε ένα αυγό. “Χτυπήστε” το μείγμα με το μίξερ για 5 δευτερόλεπτα. Καθαρίστε τα τοιχώματα της λεκάνης , προσθέστε το δεύτερο αυγό και “χτυπήστε” με το μίξερ για 5 δευετρόλεπτα. Καθαρίστε τα τοιχώματα της λεκάνης. Σημείωση: χρησιμοποιήστε πάντα την μεσαία ταχύτητα στο μίξερ εκτός κι αν δηλωθεί κατι διαφορετικό.

Τώρα πρέπει να προστεθεί το μείγμα αλευριού. Θα προστεθεί σε 4 δόσεις, αλλά πριν την τελική δόση (τέταρτη) θα πρέπει να σταματήσετε. Για τις 3 πρώτες δόσεις χρησιμοποιήστε το μιξερ σε χαμηλή ταχύτητα, πριν την κάθε δόση βεβαιωθείτε ότι τα τοιχώματα της λεκάνης είναι καθαρά. Όταν φτάσετε στην τελευταία δόση αλευριού προσθέστε το μείγμα σοκολάτας-καρύδια. Το μείγμα μπορεί να θρυμματιστεί λίγο .. δεν υπάρχει πρόβλημα. Ανακατέψτε σχεδόν μέχρι να μην υπάρχει ίχνος αλευριού, αλλά μην το παρακάνετε. Είναι καλύτερο εάν, για την τελευταία δόση αλευριού, χρησιμοποιήσετε ξύλινη κουτάλα και ανακατέψετε με το χέρι.

Τοποθετήστε πάνω σε ταψιά ψησίματος λαδόκολλες. Παντα ψήστε ένα ταψί την φορά, αλλιώς όλα τα μπισκότα θα χρειάζονται ξεχωριστούς χρόνους ψησίματος. Το μέγεθος του κάθε μπισκότου εξαρτάται από εσάς, αλλά να είναι σφαιρικά και όχι επίπεδα. Οσο πιο μεγάλα είναι τα μπισκότα τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες να βγούν τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά. Γυρω στα 55 γραμμάτια το κάθε μπισκότο είναι μια καλή αναλογία. Ανάμεσα στο κάθε μπισκότο αφήστε περίπου 3 cm.

Τοποθετήστε την κόλλα ψησίματος (λαδόκολλα) στο φούρνο. Ψηνονται πολύ γρηγορα (8-10 λεπτά), η εξωτερική πλευρά γίνεται χρυσαφένια. Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο επιτρέψτε μερικά λεπτά να περάσουν και μετά με μία σπάτουλα τοποθετήστε τα σε ειδική σχάρα να κρυώσουν.

Εάν δεν σκοπεύετέ να τα φάτε κατευθείαν μπορείτε να τα καταψύξετε. Εάν δεν σκοπεύετέ να ψήσετε όλη την ποσότητα μονομίας, μοιράστε τα με μια σέσουλα παγωτού, τοποθετήστε τα σε κόλλα ψησίματος και καταψύξτε τα. Μόλις είναι “σταθερά” και σκληρά τοποθετήστε τα σε σακούλες μαγειρικής μιας χρήσεως. Ψήνονται εκπληκτικά και παγωμένα.

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Φιάλη 400γρ
ΧΙΩΝ Φιάλη 400γρ