Ψαρονέφρι με φασκόμηλο και χονδρό θαλασσινό αλάτι

Ψαρονέφρι με φασκόμηλο και χονδρό θαλασσινό αλάτι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC.

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού, το μισό χοντρό αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε 1-2 κ.σ. από το  μείγμα μελιού με λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα σχετικά πηχτό μείγμα, χωρίς όμως να λιώσουμε το αλάτι.

Με ένα μαχαίρι κάνουμε 2-3 βαθιές τομές σε κάθε ψαρονέφρι και σε κάθε τομή βάζουμε λίγο από το μείγμα μελιού.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα 4 ψαρονέφρια.

Τυλίγουμε το καθένα ξεχωριστά με μια φέτα μπέϊκον και στη συνέχεια τυλίγουμε το καθένα σαν πακετάκι σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και μετά το κάθε πακετάκι σε αλουμινόχαρτο, σχετικά σφικτά, για να μην διαφύγουν οι ζωμοί κατά το ψήσιμο.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το υπόλοιπο μείγμα μελιού με λεμόνι.

Βάζουμε τα ψαρονέφρια σε ένα ταψί που να τα χωράει όσο γίνεται ακριβώς.

Τοποθετούμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170oC και ψήνουμε για 60 λεπτά.

Αφαιρούμε τα ψαρονέφρια από το φούρνο, τα ξετυλίγουμε από το αλουμινόχαρτο και τις λαδόκολλες προσεκτικά, για να μη χάσουμε τυχόν υγρά από τα πακέτα, και τα ξαναβάζουμε στο ταψί μαζί με τα υγρά τους.

Με ένα πινελάκι τα αλείφουμε με το μείγμα λαδιού – μελιού, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο χονδρό αλάτι και τα ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους.

Μοιράζουμε το κρέας στα πιάτα, γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο φασκόμηλο και φρέσκο δεντρολίβανο και σερβίρουμε.

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.