Σουφλέ με μπέικον, πατάτα και αβγό

Σουφλέ με μπέικον, πατάτα και αβγό

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ.

Βάζουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και 1 κ.γ. αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα, μαζί με το υπόλοιπο αλάτι και το μαύρο πιπέρι.

Προσθέτουμε το τυρί, τις πατάτες, το μπέικον και τα λαχανικά.

Ρίχνουμε όλο το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να δέσουν τα αβγά,  να ροδίσει η κορυφή και μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Σερβίρουμε αμέσως.

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Φιάλη 400γρ