Μανιτάρια σοτέ με σκόρδο και θυμάρι

Μανιτάρια σοτέ με σκόρδο και θυμάρι

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγάζει καπνό.

Απλώνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι (μία στρώση) και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, γυρίζουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε ανακατεύοντας συχνά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε να μην κολλήσουν.

Συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσουν, για 5 περίπου λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε το βούτυρο, το θυμάρι και το σκόρδο.

Γέρνουμε το τηγάνι προς το μέρος μας και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το βούτυρο και το ζουμί που μαζεύεται πάνω στα μανιτάρια, για 4 λεπτά.

Αφαιρούμε με μια κουτάλα και σερβίρουμε.
 

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.