Σκουμπρί ριγανάτο με πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού

Σκουμπρί ριγανάτο με πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού

Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό ώστε να τις καλύψει και αλατίζουμε.

Τις βράζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 10-12 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το ξίδι και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις πιέζουμε ελαφρά με το κάτω μέρος μιας κούπας.

Προσθέτουμε σκόρδο, 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για 10-12 λεπτά.

Τρίβουμε τα φιλέτα του ψαριού από την πλευρά του δέρματος με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Τα βάζουμε με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω από πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να γίνει η πέτσα τραγανή, 10-12 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε ρίγανη και ξύσμα λεμονιού.

Σερβίρουμε σε πιάτα με σάλτσα γιαουρτιού και από πάνω πατάτες και το ψάρι.

Πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι.
 

Σας προτείνουμε:
Αλάτι ΧΙΩΝ Αφρός Θάλασσας