Γκασπάτσο καρπουζιού
Τοποθετήστε 3 κούπες καρπουζιού στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τες. Κόψτε το υπολειπόμενο καρπούζι σε μικρούς κύβους (περίπου 1,25 cm).
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατέψτε πολύ καλά τον πουρέ καρπουζιού, τον χυμό λάϊμ, το ξύσμα λάϊμ, το τζίντζερ και το αλάτι. Ανακατεύοντας με μία κουτάλα προσθέστε την ντομάτα, το αγγούρι, την πράσινη πιπεριά, τον κόλιανδρο, το κρεμμυδάκι, το Jalapeno και τους κύβους καρπουζιού. Τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να θελήσετε να το σερβίρετε.
Σημειώσεις: Σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο (φρουτοσαλάτα) η για κυρίως εάν συνοδευτεί με πίτα και χούμους.
Υλικά (1 Μερίδες)
4 κούπες καρπουζιού, χωρίς κουκούτσι κομμένα σε κύβους, σε 2 δόσεις
2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάϊμ
1 κ.σ. ξύσμα λάϊμ
1 κ.γ. τζίντζερ, πολτοποιημένο
1 κ.γ. αλάτι ΧΙΩΝ
1 κούπα ντομάτες, ψιλοκομμένες
½ κούπα αγγούρι, ψιλοκομμένο
½ κούπα πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
¼ κούπας φρέσκο κόλιανδρο, πολτοποιημένο
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πιπεριά Jalapeno, ψιλοκομμένο
Σας προτείνουμε:
Αλάτι ΧΙΩΝ Αφρός Θάλασσας
Untitled Document
Υλικά (1 Μερίδες)
4 κούπες καρπουζιού, χωρίς κουκούτσι κομμένα σε κύβους, σε 2 δόσεις
2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάϊμ
1 κ.σ. ξύσμα λάϊμ
1 κ.γ. τζίντζερ, πολτοποιημένο
1 κ.γ. αλάτι ΧΙΩΝ
1 κούπα ντομάτες, ψιλοκομμένες
½ κούπα αγγούρι, ψιλοκομμένο
½ κούπα πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
¼ κούπας φρέσκο κόλιανδρο, πολτοποιημένο
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πιπεριά Jalapeno, ψιλοκομμένο