Καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα και λαχανικά

Καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα και λαχανικά

Αρχικά φτιάξτε το μείγμα ζελατίνης: σε μια μικρή λεκάνη τοποθετήστε ½ κούπα νερό, πασπαλίστε την ζελατίνη και αφήστε το μείγμα να κάτσει για μερικά λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσει η ζελατίνη. Λιώστε το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το μείγμα ζελατίνης στην κατσαρόλα και ανακατέψτε το νέο μείγμα έτσι ώστε να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέστε την μέντα και ¼ κ.γ. αλάτι. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί 20 cm και τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, για 1-2 ώρες. Το μείγμα ζελατίνης μπορεί να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και 5 μέρες, αρκεί να καλυφθεί το ταψί με μια διαφανείς μεμβράνη.

Φτιάξτε την σαλάτα: ξεφλουδίστε και βγάλτε τους σπόρους από το αχλάδι. Κόψτε 8 λεπτές λωρίδες και κρατήστε τες για γαρνίρισμα και στην συνέχεια κόψτε το υπόλοιπο αχλάδι σε κύβους. Τοποθετήστε το αχλάδι σε μια μικρή λεκάνη και ανακατέψτε το με τον χυμό λεμονιού και το ¼ κ.γ. αλάτι. Σε μια δεύτερη μικρή λεκάνη ανακατέψτε το αγγούρι με ½ κ.γ. αλάτι. Πάρτε το ταψί με την ζελατίνη και κόψτε την σε κύβους (0,6cm) και στην συνέχεια βγάλτε την από το ταψί με μια σπάτουλα.

Για να σερβίρετε την σαλάτα πάρτε 8 ποτήρια σερβιρίσματος (όμοια με αυτά του κρασιού απλά έχουν πιο επίπεδο πάτο) και δημιουργήστε τις παρακάτω στρώσεις ισομερώς: κύβους αχλαδιού, αγγούρι, ζελατίνη, τυρί φέτα και τέλος καρπούζι. Πάνω από το καρπούζι τοποθετήστε μια λωρίδα αχλάδι και στην συνέχεια τοποθετήστε τα στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά. Μόλις θελήσετε να σερβίρετε την σαλάτα γαρνίρετε με τα ρόκα. Η σαλάτα αυτή μπορεί να δημιουργηθεί από την προηγούμενη ημέρα και να διατηρηθεί στο ψυγείο, η γαρνιτούρα όμως (ρόκα) τοποθετείτε πριν το σερβίρισμα.

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.