Χτυπημένα αυγά με Mascarpone και σκορδόψωμο

Χτυπημένα αυγά με Mascarpone και σκορδόψωμο

Τοποθετήστε την σχάρα του φούρνου στην μεσαία θέση και προθερμάνετε τον φούρνο στους 220ο C.

Σε μια λαδόκολλα τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε μια στρώση και αλείψτε με το λάδι. Ψήστε το ψωμί για 7-8 λεπτά, μέχρι οι φέτες να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Ενώ το ψωμί είναι ακόμα ζεστό τρίψτε ελαφριά την πάνω πλευρά του ψωμιού με την κομμένη πλευρά του σκόρδου.

Σε μια λεκάνη μεσαίου μεγέθους χτυπήστε τα αυγά, τα κρεμμυδάκια, ½ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μεσαία φωτιά. Όταν λιώσει τελείως το βούτυρο, ρίξτε το μείγμα αυγών στο τηγάνι και μαγειρέψτε το για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Συνεχίστε να μαγειρεύετε το μείγμα αυγού αλλά σπρώξτε το μέρος που έχει μαγειρευτεί προς το κέντρο με μια σπάτουλα σιλικόνης, γέρνοντας ελάχιστο το τηγάνι έτσι ώστε το άψητο αυγό να περάσει στον πάτο τηγανιού, μέχρι να μαγειρευτεί όλο το μείγμα για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το τυρί ανακατεύοντας ελαφριά έτσι ώστε να ανακατευτεί με το αυγό. Ψήστε το μείγμα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το αυγό να πήξει και να γίνει κρεμώδες. Αφαιρέστε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρετε μαζί με το σκορδόψωμο.
 

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.