Κεφτεδάκια γαλοπούλας με φακές

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με φακές

Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε τις φακές και αρκετό νερό έτσι ώστε να καλύπτονται. Φέρτε το νερό σε βράση, και στην συνέχεια αφήστε την κατσαρόλα να σιγοβράζει για περίπου 25 λεπτά, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν και να έχουν απορροφήσει το νερό. Τοποθετήστε τις φακές σε ένα μούλτι/μπλέντερ και χτυπήστε τες μέχρι να γίνουν πουρές.

Τοποθετήστε τον πούρε σε μια λεκάνη μεσαίου μεγέθους μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ιδανικά χρησιμοποιήστε τα χέρια σας, αλλιώς μια κουτάλα, και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί καλά. Μόλις τα ανακατέψετε αφήστε το μείγμα να κάτσει για 15 λεπτά.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190ο C και λαδώστε καλά ένα ταψί. Δημιουργήστε μικρές μπάλες (5 cm) από το μείγμα που φτιάξατε νωρίτερα και τοποθετήστε τες στο ταψί. Τα κεφτεδάκια κρατάνε το σχήμα τους οπότε μην ανησυχείτε για τις αποστάσεις μεταξύ τις κάθε μπάλας. Ψήστε το ταψί στην μεσαία θέση στον φούρνο σας σας 20-22 λεπτά ή μέχρι τα κεφτεδάκια πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Μόλις ψηθούν απομακρύνετε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τα κεφτεδάκια να κρυώσουν ελαφρώς.

Όσο ψήνονται τα κεφτεδάκια μπορείτε να φτιάξετε την σάλτσα που θα τα συνοδέψει: απλά τοποθετήστε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια λεκάνη και με ένα μίξερ χειρός απλώς χτυπήστε τα. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι. Διατηρήστε την σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να θελήσετε να σερβίρετε. Η σάλτσα διατηρείτε στο ψυγείο με μια διαφανής μεμβράνη για 7-10 μέρες, ενώ τα κεφτεδάκια για 3-4 μέρες.

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.