Σαλάτα με μαρούλι και γιαούρτι

Σαλάτα με μαρούλι και γιαούρτι

Διαδικασία σάλτσας:

Σε μια μικρή λεκάνη προσθέστε και ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, την ζάχαρη και το σκόρδο. Αφήστε το μείγμα να κάτσει για τουλάχιστον 10 λεπτά έτσι ώστε να μουλιάσει το σκόρδο. Με ένα μίξερ χειρός προσθέστε το γιαούρτι και χτυπήστε το μείγμα. Ραντίστε με το λάδι σίγα σιγά συνεχίζοντας να το χτυπάτε με το μίξερ έτσι ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με την αρέσκεια σας, και τοποθετήστε την λεκάνη στο ψυγείο μέχρι να θελήσετε να σερβίρετε. Η σάλτσα αυτή μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 μέρες καλυμμένη με διαφανής μεμβράνη.

 

Διαδικασία σαλάτας:

Πλύντε και στεγνώστε πολύ καλά τα φύλλα του μαρουλιού (εάν είναι βρεγμένα η σάλτσα δεν θα μένει επάνω στα φύλλα). Τεμαχίστε τα φύλλα σταυρωτά και μεταφέρετε τα σε μια μεγάλη λεκάνη.

Πλύντε, ξεφλουδίστε και τρίψτε στον τρίφτη το αγγούρι. Στη συνέχεια στύψτε με τα χέρια το αγγούρι για να αποβάλετε το πολύ νερό και προσθέστε το στην λεκάνη με το μαρούλι.

Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τα καρύδια ( ¾ κούπας) και προσθέστε τα στην σαλάτα. Ψιλοκόψτε την ρόκα και προσθέστε την στην σαλάτα μαζί με τον άνηθο, την μέντα και τον μαϊντανό. Διατηρείστε την λεκάνη στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Όταν θελήσετε να σερβίρετε, γαρνίρετε την σαλάτα με την σάλτσα και ανακατέψτε την . Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα σας και γαρνίρετε με την κόκκινη πιπεριά και τα υπόλοιπα καρύδια.
 

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.