Τάκος τόνου

Τάκος τόνου

Διαδικασία

Ανάψτε μια ψησταριά ή ζεστάνετε ένα τηγάνι τύπου γκριλιέρα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 2 κ.σ. λάδι. Προσθέστε τα κρεμμύδια, μαρινάρετε με αλάτι και τσιγαρίστε τα σε σχετικά υψηλή φωτιά μέχρι να έχουν μαλακώσει και να έχουν πάρει χρώμα χρυσαφένιο/καφέ, για περίπου 8 λεπτά. Προσθέστε την πάπρικα και μαγειρέψτε το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε την ρίγανη και το ξύδι και μαγειρέψτε το μείγμα για 1 λεπτό. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πιάτο. Εν τω μεταξύ, σε μια λεκάνη ανακατέψτε το μάνγκο, το αγγούρι, την πιπεριά, τον χυμό λάϊμ και τον κόλιανδρο και γαρνίρετε με αλάτι.

Λαδώστε την γκριλιέρα. Τρίψτε τον τόνο με το υπολειπόμενο λάδι και μαρινάρετε με αλάτι. Ψήστε τον τόνο σε υψηλή φωτιά για περίπου 3 λεπτά την κάθε πλευρά, πρέπει να είναι ελαφρώς άσπρο από την έξω πλευρά και ροζ εσωτερικά. Μεταφέρετε τον τόνο σε ένα πιάτο. Ψήστε τα tortillas για περίπου 10 δευτερόλεπτα μέχρι να ζεσταθούν και να μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα tortillas το ένα πάνω στο άλλο και καλύψτε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστά.

Κόψτε τον τόνο σε λεπτές φέτες και μεταφέρετε τον σε μια πιατέλα. Σερβίρετε την σάλτσα και τα tortillas και αφήστε τον καθένα να φτιάξει το δικό του τάκο.

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Φιάλη 400γρ
ΧΙΩΝ Φιάλη 400γρ