Ιταλικό μπισκότο πορτοκάλι - φιστίκι

Ιταλικό μπισκότο πορτοκάλι - φιστίκι

Διαδικασία

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175οC και σε 2 ταψιά απλώστε λαδόκολλα.

Σε μια μεσαία λεκάνη χτυπήστε τα αυγά και την ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός.

Προσθέστε το ξύσμα και την βανίλια και ξαναχτυπήστε καλά.

Σε μια δεύτερη λεκάνη ανακατέψτε πολύ καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Προσθέστε το μείγμα αυτό στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι το μείγμα να ανακατευτούν τα υλικά πολύ καλά και το μείγμα να γίνει ζύμη.

Τέλος, προσθέστε και τα φιστίκια ανακατεύοντας μαλακά. Προσοχή μην ανακατέψετε υπερβολικά το μείγμα.

Αφού βρέξετε τα χέρια σας με λίγο νερό, μοιράστε την ζύμη στα 2 και δημιουργήστε 2 φρατζόλες τις οποίες θα πρέπει να τοποθετήσετε πάνω στα ταψιά. Οι φρατζόλες που θα δημιουργήσετε θα πρέπει να έχουν πάχος περίπου 5 cm.

Τοποθετήστε τα ταψιά στο φούρνο και ψήστε τα για περίπου 25-30 λεπτά. Θα πρέπει οι πλευρές τις κάθε φρατζόλας να έχει χρυσαφένιο χρώμα και όταν ακουμπάτε την επιφάνεια ελαφριά να επιστρέφει στην αρχική θέση.

Αφήστε τις φρατζόλες στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να κρυώσουν και να μπορείτε να τις πιάσετε με τα χέρια σας.

Χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι κόψτε τις φρατζόλες σταυρωτά και σε ίσα μέρη.

Τοποθετήστε τα κομμένα μέρη προς τα κάτω πάνω στο ταψί, ξαπλωτά, και ψήστε τα πάλι μέχρι να στεγνώσουν, γίνουν τραγανά και έχουν το ίδιο χρώμα παντού (περίπου 15-20 λεπτά). Για να είστε βέβαιοι ότι έχουν ψηθεί ομοιόμορφα μπορείτε να τα αναποδογυρίσετε μια φορά κατά την διάρκεια του 2ου ψησίματος.

Αφήστε τα μπισκότι να κρυώσουν εντελώς πριν τα βουτήξετε στην λιωμένη σοκολάτα. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για 1 εβδομάδα εάν έχουν επικάλυψη σοκολάτας, και 2 ½ εβδομάδες εάν δεν έχουν επικάλυψη σοκολάτας.

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.