ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, το φινόκιο, τα κομμένα σπαράγγια, το κριθαράκι και σοτάρουμε.
  Μόλις μαραθούν όλα τα λαχανικά και γυαλίσει το κριθαράκι, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον αφρό θάλασσας και το πιπέρι.
  Προσθέτουμε το σαφράν και το νερό και μαγειρεύουμε για 11-12 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  Πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και τις γαρίδες για 6-8 λεπτά.
  Αποσύρουμε το κριθαράκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύοντας ελαφρά.
  Σερβίρουμε το κριθαράκι και γαρνίρουμε με τα σπαράγγια, τις γαρίδες και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  Τέλος πασπαλίζουμε το κριθαράκι λαχανικών με το ξύσμα λεμονιού.
Σας προτείνουμε:
Αλάτι ΧΙΩΝ Αφρός Θάλασσας
Αλάτι ΧΙΩΝ Αφρός Θάλασσας