Κέικ καρότου με γλάσο γιαουρτιού

Κέικ καρότου με γλάσο γιαουρτιού

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Βουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα κέικ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μπέικιν σόδα, την κανέλα και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη, 1/3 κούπας γιαούρτι, το λάδι, τα αυγά και το τζίντζερ.

Βάζουμε το μείγμα με το γιαούρτι στο μείγμα με το αλεύρι και προσθέτουμε τα καρότα.

Αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ.

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά, ελέγχοντας αν είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα.

Μεταφέρουμε σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε για να κρυώσει εντελώς.

Γλάσο: Ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/3 κούπας γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη.

Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο.

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Φιάλη 400γρ
ΧΙΩΝ Φιάλη 400γρ
Περισσότερες φωτογραφίες
  • Κέικ καρότου με γλάσο γιαουρτιού