Θαλασσινό αλάτι και πόσο είναι απαραίτητο στη διατροφή μας

Θαλασσινό αλάτι και πόσο είναι απαραίτητο στη διατροφή μας

Το σώμα μας χρειάζεται το αλάτι για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και τη σωστή λειτουργία των νεύρων, των μυών και των οστών. Επίσης ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που υπάρχουν στη φύση και που περιέχονται σε διάφορες τροφές ανάμεσα σε αυτές και το θαλασσινό αλάτι.
Ωστόσο επειδή τα τελευταία χρόνια οι έρευνες δείχνουν ότι η υπερβολική κατανάλωση του αλατιού αυξάνει την αρτηριακή πίεση και ευθύνεται για νοσήματα που έχουν σχέση με καρδιακά προβλήματα και προβλήματα νεφρικής ανεπάρκειας, η επόμενη ερώτηση είναι πόσο αλάτι χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.
Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι από 1,5 gr έως 2,3 gr για γυναίκες και άνδρες ή 1 κουταλάκι για κάποιον που δεν έχει πρόβλημα.
Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι περίπου το 70% του νατρίου (sodium) στον οργανισμό προέρχεται από τις επεξεργασμένες τροφές- έτοιμα γεύματα . Η μείωση των έτοιμων φαγητών που τρώμε κάθε μέρα και η αντικατάσταση τους με φρούτα, λαχανικά και φρέσκα κρέατα, θα μπορούσε να μειώσει την επιπλέον ποσότητα αλατιού στα επιθυμητά επίπεδα για τον οργανισμό, χωρίς να χρειάζεται να μειώσουμε την ποσότητα που χρησιμοποιούμε για να αλατίσουμε και να νοστιμέψουμε το φαγητό μας.
 

πηγή: www.apostoloschronopoulos.gr
Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Φιάλη 400γρ
ΧΙΩΝ Φιάλη 400γρ
ΧΙΩΝ Χονδρό Prime 500γρ.
ΧΙΩΝ Χονδρό Prime 500γρ.