Χτένια και γαρίδες γκρατινέ

Χτένια και γαρίδες γκρατινέ

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τα φύλλα δάφνης, τα πιπέρια, το κρεμμύδι και βάζουμε να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά. Προσοχή δεν πρέπει το γάλα να βράσει, απλά να ζεσταθεί.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 60 λεπτά.

Σουρώνουμε και αφήνουμε το γάλα στην άκρη.

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε σταδιακά  το αρωματικό γάλα και διατηρούμε στη φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει. Να φτιάξουμε δηλαδή μία μπεσαμέλ.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μοτσαρέλα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180οC.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ψίχουλα ψωμιού, την παρμεζάνα, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σε ατομικά πυρίμαχα σερβίτσια που έχουμε λαδώσει ελαφρώς, ρίχνουμε τα χτένια, τις γαρίδες και τα περιχύνουμε με την μπεσαμέλ.

Πασπαλίζουμε τα θαλασσινά με το μείγμα ψωμιού και το χονδρό αλάτι.

Ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να λίωσει το τυρί και να κάνει χρυσή κρούστα η επιφάνεια.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.