Φτιάξτε τις δικές σας ελιές με «θαλασσινό αλάτι ΧΙΩΝ ΜΑΓΕΙΡΑΣ έξτρα Χονδρό»

Φτιάξτε τις δικές σας ελιές με «θαλασσινό αλάτι ΧΙΩΝ ΜΑΓΕΙΡΑΣ έξτρα Χονδρό»

Φτιάξτε τις δικές σας ελιές με «θαλασσινό αλάτι ΧΙΩΝ ΜΑΓΕΙΡΑΣ έξτρα Χονδρό»

Φθινόπωρο και ήρθε η πολυπόθητη εποχή της ελιάς. Σας προτείνουμε έναν πολύ απλό τρόπο να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικές ελιές χρησιμοποιώντας «θαλασσινό αλάτι ΧΙΩΝ ΜΑΓΕΙΡΑΣ έξτρα Χονδρό».

Το «θαλασσινό αλάτι ΧΙΩΝ ΜΑΓΕΙΡΑΣ έξτρα Χονδρό» είναι ένα απόλυτα καθαρό αλάτι χωρίς πρόσθετα, που αλλοιώνουν τη γεύση του θαλασσινού αλατιού. Έχει  μεγαλύτερους σε μέγεθος κόκκους σε σχέση με τα χονδρά αλάτια που κυκλοφορούν στο εμπόριο, και είναι το πλέον κατάλληλο γιατί λιώνει αργά και διεισδύει στον καρπό της ελιάς.      

Η διαδικασία είναι απλή:

Καθαρίζουμε τις ελιές και πετάμε αυτές που δεν είναι σε καλή κατάσταση (σάπιες ή χτυπημένες). Τις ρίχνουμε σε ένα βαρέλι, χωρίς να τις χαράξουμε, τις ξεπλένουμε με νερό μέχρι να τις καθαρίσουμε όλες. Γεμίζουμε πάλι το βαρέλι με νερό και τις ρίχνουμε μέσα για 15 έως 20 ημέρες, ανάλογα με το πόσο θέλουμε να πικρίζουν. Φροντίζουμε να αλλάζουμε το νερό μια με δύο φορές την ημέρα.

Ετοιμάζουμε την άλμη βάζοντας 10 σακουλάκια «θαλασσινό αλάτι XIΩΝ MAΓΕΙΡΑΣ έξτρα Χονδρό» σε 100 λίτρα νερό δηλαδή με αναλογία 1 προς 10.

Τοποθετούμε τις ελιές στο βαρέλι με την άλμη που φτιάξαμε. Φροντίζουμε να μην βγαίνουν έξω οι ελιές, εξαιτίας της άνωσης του αλμυρού νερού, καθώς δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον αέρα που τις αλλοιώνει και γι’ αυτό τοποθετούμε μερικά κλαδιά από θυμάρι και κλείνουμε το βαρέλι.

Οι ελιές σας θα είναι έτοιμες μετά από δυο με τρείς μήνες, αλλά καλό είναι να τις αφήσετε μέσα στην άλμη για συντήρηση μεγάλης διάρκειας. Κάθε φορά βγάζετε από την άλμη την ποσότητα που χρειάζεστε, τις ξαρμυρίζετε μια με δυο μέρες ανάλογα με την προτίμηση σας και πριν σερβίρετε τις περιχύνετε με λάδι και ξύδι.

Καλή επιτυχία με τον ΜΑΓΕΙΡΑΚΟ της ΧΙΩΝ!

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Μαγειρικό έξτρα χονδρό
ΧΙΩΝ Μαγειρικό έξτρα χονδρό